СТАНЕТЕ Б2Б ЦБД КРЕДИТОР НА ГОЛЕМО

Терпени на големо за продажба

Сите наши течни терпени на големо се органски, не-ГМО и терпени за храна. Тие доаѓаат од различни растителни извори ширум светот. Можете да ги користите поединечно за да го извлечете најдоброто од секој терпен или да ги комбинирате на различни начини за развој на производот. Има многу рефус и големопродажни терпени добиени од канабис.

Трговија на големо со терпени

Трговија на големо со терпени

Достапни на големо терпени изолати

 • Алфа бисаболол
 • Алфа Феландрен
 • Алфа Пинен
 • Бета кариофилен
 • Бета Пинене
 • Кадинен
 • Камфен
 • Камфор
 • Цитрал
 • Цитронелол
 • Делта 3 Карен
 • еукалиптол
 • Еугенол
 • Гама терпинен
 • Гераниол
 • Хулулен
 • Лимонен
 • Linalool
 • Нерол
 • Неролидол
 • Окимене
 • Пара-цимен
 • phytol
 • pulegone
 • терпинеол
 • Терпинолен
 • Валенсен

УСЛОВИ НА ХИБРИД

 • ACDC
 • Куче Вокер О.Г
 • Колачиња за девојки извидник
 • Headband
 • Зајдисонце Шербет
 • Супер лимон мраз
 • XJ-13 Хибрид
 • Танги
 • Сл Куш
 • Пита од цреша

УСЛОВИ НА ХИБРИД

 • ATF
 • Дурбански отров
 • Зелена пукнатина
 • Ананас експрес
 • Мешавина на Сатива
 • Супер кисело Дизел
 • Руина во воз
 • Синиот сон
 • Лимон Скунк
 • Стровнана
 • Гоџи О.Г
 • Wi-Fi OG

ИНДИКА ЦЕЛИ

 • Дедо Виолетова
 • Индика
 • Тахое О.Г.
 • Горила лепак #4
 • Сино сирење
 • Колачиња од портокал
 • SFV OG
 • Клементина
 • Џелато
 • Банана Куш
 • Зкитлс

ТИПИЧНИ ПРОФИЛИ НА ЕФЕКТ НА ТЕРПЕН НА ГОЛЕМО

 

Има бескрајни можности! Прашајте за сопствени формулации и профили за дополнителни ефекти.

ДОБИВАЊЕ НА НАГРАДА Чиста ТЕРПЕНИ НА ГОЛЕМО ПРОДАЖБА НА КАНАБИС  за продажба Достапно на големо и на големо

Сега можете да додадете вистински, достапни и легални терпени од канабис во која било формулација на производот! !

Ние нудиме најквалитетни, наградувани, терпен формулации добиени од канабис и растително потекло. Сите наши терпени од канабис доаѓаат од оригиналниот вид и имаат нула канабиноиди. Нашите целосно природни терпени им овозможуваат на клиентите да креираат прилагодено Формули за масло од CBD. Нашите терпени од растително потекло доаѓаат од други растенија и потоа се комбинираат од нашите ароматични хемичари со цел да се повтори аромата на кој било вид канабис. За попрецизно да го реплицираме вашиот омилен вид, додаваме дури и чисти органски флавоноиди. Нашите терпени добиени од канабис или растителни терпени може да се додадат во вашата формулација за е-течност, тинктура, масло од коноп, масло од канабис богата со CBD. Можете да ги купите нашите органски терпенски формули на големо или на големо во речиси секој вид.

**Достапноста може да варира поради ограничувањата на понудата и побарувачката.

Ние, исто така, продаваме терпени од чиста храна, органски терпени и терпени добиени од растенија на големо или на големо. Достапни се и Pinene и Camphene. Може да има одредени варијации во достапноста поради ограничувањата на побарувачката и понудата.

Се продаваат на големо терпени добиени од канабис

Суштината на канабисот се есенцијалните масла од канабис. Овие биохемикалии, заедно со канабиноидите како што се THC и CBD, создаваат профили на вкус и арома за секој вид. Терпените, главна хемиска компонента на есенцијалните масла од канабис, се популарен збор во индустријата. Постојат многу други видови на биохемикалии во есенцијалните масла кои обезбедуваат вкус, арома и биолошки ефекти. Иако се знае многу за терпените, нивната медицинска и рекреативна употреба, сè уште треба да се научи многу за хемиските интеракции кои го создаваат ефектот на опкружувањето.

Ние користиме само чисти, органски, автентични и функционални терпени. Ја имаме најдобрата технологија за екстракција и партнерства во светот за производство на најквалитетни и најефикасни терпени од канабис.

Нашите терпени на големо се уникатни - која е тајната?

Достапен Нашите формули за терпен се меѓу најприфатливите екстракти добиени од канабис и растителни на располагање. Ова се должи на нашите неслободни методи на екстракција, тим за извори и формулации.

Извор од Калифорнија и Колорадо – Нашите формулации за терпен доаѓаат од најнапредните економии на канабис ширум светот, овозможувајќи пристап до најдобрите соеви во светот.

во согласност Нашиот комерцијален процес создава соеви користејќи збогатени екстракти од канабис, кои потоа се анализираат за познати терпенски профили. Оваа контрола гарантира дека секоја серија екстракти од канабис е конзистентна.

Ефективни Досега добивме повратни информации од многу илјади клиенти дека нашите производи нудат ефективни и синергистички рекреативни и медицински ефекти кога се комбинираат со CBD и THC.

Вкусен Многу од нашите збогатени профили имаат соединенија за вкус и арома кои не се екстрахирани со традиционални методи. Овие производи од терпен се некои од највкусните достапни.

Чиста Тестовите од трети лица гарантираат дека клиентите се уверени дека сите производи се направени од квалитетни состојки. Повеќекратни методи на прочистување се користат за отстранување на преостанатите загадувачи или токсини по процесот на екстракција.

Транспарентност Ние веруваме дека транспарентноста е клучот за квалитетни производи; нашата цел е мир на умот. Секоја серија на нашите производи е тестирана од трети страни и ги следи најдобрите практики во индустријата. Нашите стандарди за терпен вклучуваат 0% THC, без пестициди или микробни загадувачи и без растворувачи.

Докажан лидер Нашите терпени заработија признанија на меѓународно ниво преку нашето ексклузивно партнерство со многу од врвните марки на пенкала за масло од канабис. Еден од нашите партнери неодамна беше прогласен за врвно пенкало за испарување со дестилирана THC во Јужна Калифорнија. Тој исто така го освои првото место на Купот Карма во Канада.

Докажана технологија Нашите терпени беа произведени со користење на сопствена технологија за фракционална дестилација и техники за прочистување. Контролата и конзистентноста на производот може да се постигнат преку фракционирање. Ги рекреираме профилите на вкус и ефективноста на познатите соеви. Колективно, нашиот тим за екстракција има над 30 години искуство во екстракција на канабис.

Научно управувано – Јадрото на нашата технологија е нашето разбирање на биохемијата на нејзиното геномско ниво. Ефектот на придружба се открива со проучување на генетскиот код на соевите што се користат во нашите производи. Збирно, нашиот тим има повеќе од 40 години искуство во геномската биотехнологија и има работено со некои од најистакнатите денешни фигури во геномијата.

Приспособливост Нашата технолошка платформа може да се зголеми на индустриски нивоа. Ова ќе овозможи намалување на цените како што се зголемува побарувачката на пазарот.

Клучни терпени за големопродажба на канабис

БЕТА-КАРИОФИЛЕН
Бета-кариофилен, сесквитерпен, се наоѓа во бројни растенија, вклучувајќи каранфилче, црн пипер, листови од цимет, каранфилче и тајландски босилек. Може да се најде во мали количини и во лавандата. Неговата арома може да се опише како зачинета, пиперка и/или дрвенест. Кариофилен (CB2) е единствениот познат терпен кој комуницира со ендоканабиноидните системи. Истражувањата покажуваат дека б-кариофиленот е ветувачки за плановите за третман на рак. Истражувањата покажаа дека б-кариофиленот селективно го врзува CB2 рецепторот и е функционален CB2 антагонист. Понатаму, б-кариофиленот е идентификуван како функционален CB2 рецептор лиганд кој не е психоактивен во храната и како макроцикличен антиинфламаторен канабиноид.

КАМФЕН
Монотерпен Камфен испушта остри мириси на влажни шуми и игли од ела. Камфенот може да игра важна улога во спречувањето на кардиоваскуларни болести. Клиничките испитувања покажаа дека камфенот ги намалува нивоата на холестерол во плазмата и триглицеридите кај хиперлипидемичните стаорци. Оваа студија дава увид во можноста камфенот да се користи наместо фармацевтски агенси за намалување на липидите за кои е докажано дека предизвикуваат оштетување на црниот дроб, проблеми со цревата и воспаление. Само ова заслужува дополнителна истрага.

Camphene_Terpene_Wholesale

Трговија на големо Camphene Terpene

КАРЕН
Делта-3-карен, бицикличен монотерпен, има сладок, лут мирис. Може да се најде во етерични масла кои се корисни и здрави, како што се маслото од смрека, маслото од игла од ела и маслото од чемпрес. Делта-3-карен, во повисоки концентрации може да предизвика депресија на централниот нервен систем. Се користи за сушење на телесните течности како што се пот, солзи и слуз.

ХУМУЛЕН
Хумулен, исто така познат како хумулен или а-кариофилен, е сесквитерпен кој е изомер б-кариофилен. Хумулен може да се најде во соеви на хмељ и канабис сатива и други профили на терпен на големо. Хумулен му дава на пивото специфична „хопска арома“. Хулулен има антитуморни и антибактериски својства. Исто така, го потиснува апетитот. Хумулен се користи во комбинација со б-кариофилен за лекување на воспаление. Хумулен долго време се користи во кинеската медицина. Дејствува како потиснувач на апетитот и помага во губење на тежината.

ЛИНАЛУЛ
Линалол, монотерпеноид, има цветни и лаванда подтонови. Линалол е монотерпеноид кој промовира смирувачки и релаксирачки ефекти. Linalool се користи како средство за спиење стотици години. Линалол ја намалува анксиозноста предизвикана од чистиот ТХЦ. Ова го прави корисен во лекувањето и на анксиозноста и на психозата. Линалол може да го зајакне имунолошкиот систем, да го намали воспалението во белите дробови и да ја врати когнитивната и емоционалната функција. Ова го прави корисен за лекување на Алцхајмерова болест.

Масовно лимонен терпен

Масовно лимонен терпен

 

ЛИМОНЕН
Монотерпеноидите како што е лимоненот се монотерпеноидни соединенија кои се едно од двете главни соединенија направени од пинен. Лимоненот има силни цитрусни мириси кои мирисаат на лимес, лимон и портокал. Сорти богати со лимонен промовираат целокупно подигнување на расположението, ставот и расположението. Овој цитрусен терпен, кој исто така се наоѓа во нане, рузмарин, смрека и смрека, е главната состојка на корите од агруми. Може да се најде и во многу масла од борови иглички. Вдишувањето е одличен начин за апсорпција на лимоненот и тој брзо се пробива во крвотокот. Клиничките студии покажаа дека помага во апсорпцијата на други терпени преку кожата и другите ткива.

МИРЦЕНА
Мирценот (конкретно б-мирцен) е монотерпен. Тоа е најчесто произведениот терпен од канабис. Некои сорти содржат дури 60% од есенцијалните масла. Нејзината арома е опишана како билна, мошусна и земјена - слична на каранфилче. Високите нивоа на мирцен во канабисот (обично повисоки од 0.5%) резултираат со добро познатиот ефект на „couchlock“ во класичните видови на медицински канабис Indica. Мирценот може да се најде во масла од хмељ и агруми, масло од еукалиптус или дива мајчина душица, како и во лимоновата трева, ловоровите лисја, еукалиптус и многу други места.
Други растенија. Мирценот е лековито соединение со посебни својства на нашите терпени на големо. Ја намалува отпорноста на крвно-мозочната бариера. Ова им овозможува на неа и на другите хемикалии полесно и побрзо да ја поминат бариерата.

ФЕЛАНДРЕН
Феландрен може да се опише како пеперминт со благ мирис на цитрус. Феландрен има посебни лековити својства. Традиционалната кинеска медицина го користела за лекување на дигестивни проблеми. Тоа е едно од најважните соединенија во маслото од куркума. Ова масло се користи за лекување и спречување на системски габични инфекции.

PINENE
Пинене е слично на неговото име. Има изразени ароми на бор, ела и други дрвенести мириси. Пиненот е монотерпен кој е од витално значење и за животните и за растенијата. Тој реагира со хемикалии за да формира различни терпени и други соединенија. Пиненот се користи како експекторанс, бронходилататор и антиинфламаторно во медицината. Клиничките студии покажуваат дека ефектите на THC може да се намалат ако се меша со пинен.

ТЕРПИНЕОЛ
Три монотерпеноиди кои се тесно поврзани еден со друг се терпинен-4, а-терпинеол и 4-терпинеол. Аромата на Терпинеол се споредува со цветовите и јоргованот. Високото ниво на пинен во канабисот може да ги маскира мирисите на Терпинеол. Терпинеолот е познат по своите релаксирачки и смирувачки ефекти, особено а-терпинеолот. Има анти-маларија, инхибитор на AChe и антибиотски својства.

ТЕРПИНОЛЕН
Терпинолен, состојка на рузмарин и жалфија, се наоѓа и во маслото добиено од Монтереј Кипарис. Се користи во парфеми и сапуни. Добро ги отфрла инсектите. Терпинолен има мирис на бор со суптилни цветни и билни нијанси. Има сладок вкус кој потсетува на цитрусно овошје како портокали и лимони. Терпинолен е депресив на централниот нервен систем кој може да се користи за да предизвика сон, поспаност или психолошка возбуда и анксиозност. Терпиноленот, исто така, значително ја намали експресијата на AKT1 протеинот во клетките K562 и го инхибираше клеточниот раст вклучен во различни видови на човечки канцери.