blogSpektri i gjerë_CBD_Oil

CBD dhe diabeti: Përdorimi i vajit CBD për të ribalancuar sheqerin në gjak

Shkenca ka hulumtuar kanabinoidet në lidhje me trajtimin e simptomave dhe shkaqeve të diabetit. Ruajtja e një sistemi të ekuilibruar homeostatik duket se është çelësi i trajtimit të ri të kësaj sëmundjeje bazuar në përbërjet e kanabisit Sativa. Megjithëse ende nuk ka kurë, disa nga simptomat e tij mund të zbuten me lule dhe ekstrakte kërpi.

Diabeti është një grup sëmundjesh metabolike të shkaktuara nga paaftësia e trupit për të rregulluar sasinë e sheqerit, veçanërisht glukozës, në gjak. Nivelet e glukozës rregullohen nga hormone të tilla si insulina, e cila prodhohet në pankreas. Diabeti mund të shkaktojë komplikime serioze afatgjata, si sëmundje kardiovaskulare, goditje në tru ose dëmtim të veshkave dhe syve.

Sistemi kanabinoid është i lidhur me sheqerin në gjak

Vitet e fundit, gjithnjë e më shumë studime po konfirmojnë dëshmi anekdotike të ofruara nga të sëmurët me diabet dhe po tregojnë këtë vaj CBD ka efekte të dobishme. Vetitë anti-inflamatore të CBD dhe gjithashtu THC, zbusin inflamacionin arterial, një simptomë shumë e zakonshme e diabetit, ndërsa efekti i tij neuroprotektiv redukton inflamacionin dhe dhimbjen nervore.

Kanabinoidet veprojnë gjithashtu si vazodilatatorë, të cilët përmirësojnë qarkullimin e gjakut dhe ushtrojnë një funksion antispazmatik në muskuj dhe në sistemin gastrointestinal. Sindroma e këmbëve të shqetësuara e shkaktuar nga diabeti mund të zbutet edhe me kanabis, duke i bërë pacientët të flenë më mirë. Studimet e fundit laboratorike kanë treguar se sistemi endokannabinoid mund të jetë përgjegjës për stabilizimin e nivelit të sheqerit në gjak, i cili është problemi kryesor i kësaj sëmundjeje. Fatkeqësisht, ato janë vetëm kërkime laboratorike; aktualisht nuk ka asnjë terapi të bazuar në kanabinoid për diabetin.

 

CBD dhe diabeti: Lehtësimi i simptomave të diabetit me CBD

Jashtë laboratorëve dhe brenda shtëpisë së të sëmurëve nga diabeti, gjejmë të gjitha llojet e provave anekdotike që kanabinoidet janë efektive në trajtimin e sëmundjeve të syve, dhimbjeve kronike, çrregullimeve të gjumit dhe sëmundjeve të tjera që lidhen me diabetin. Mënyra se si trajtohet pacienti me diabet varet edhe nga fakti nëse ai ka komplikime të tjera dhe nga shëndeti i tij i përgjithshëm. Disa pacientë plotësojnë terapitë e tyre me kanabinoid.

Nëse jeni përdorues i CBD dhe i sëmurë me diabet, duhet ta dini se mund t'ju hapë oreksin në fillim, por në planin afatgjatë, ai ka efektin e kundërt dhe mund të mbrojë kundër obezitetit. Ekstraktet e kanabisit me përmasa të ndryshme të THC, CBD, dhe kanabinoidet dhe terpenet e tjera, ose vetëm CBD, mendohet të jenë të dobishme për shëndetin arterial dhe të zemrës.

Të njëjtat ekstrakte të kanabisit ose kërpit mund të përdoren për të përgatitur kremra topikalë që lehtësojnë dhimbjet neuropatike që shpesh shoqërohen me diabetin. Nga ana tjetër, një rrezik i mundshëm ndaj të cilit jeni i ekspozuar si përdorues i CBD dhe pacientëve me diabet është hipoglikemia, pasi ka frikë se nivelet e glukozës do të ulen pa e kuptuar pacienti derisa të jetë shumë vonë.

Të gjitha llojet e ushtrimeve të kryera në baza të rregullta, së bashku me një dietë të shëndetshme dhe të ekuilibruar do të zvogëlojnë rrezikun e diabetit dhe do të shërbejnë për të kontrolluar nivelin e sheqerit në gjak tek njerëzit me këtë sëmundje. Të sëmurët nga diabeti duhet gjithashtu të moderuar ose të lënë përdorimin e alkoolit dhe duhanit.

Ndani këto artikuj dhe produkte me miqtë tuaj dhe fitoni 15% komisione për shitjet e produkteve tona CBD, Delta 8, HHC, THC-P dhe THC-0 që për herë të parë në histori, produktet që mund t'ju bëjnë të lartë mund të shiten ligjërisht online. Softueri ynë gjurmon cookies PËR JETË, kështu që sa herë që ju ose një mik ju porositni bërë 15% e porosisë totale. Regjistrimi është falas dhe kërkon 10 sekonda për të vendosur lidhjen tuaj. A ju paguan dispenzeria juaj 15% KËSHTJE KËSHTJE TË KASH për çdo person që sillni tek ai? Nëse jo, atëherë bashkohuni me Kolektivin e miqve të Perandorit të Kuq, ne kemi mbi 70 produkte nga të cilët mund të zgjidhni. Mesatarja e porosisë është 150 dollarë. Kliko këtu për t'u bashkuar falas! 

Programi Filial i Delta 8 THC | Kolektivi i Perandorit të Kuq