blog

Çfarë është vaji CBD?

Vaj Cbd

Pa dyshim, vaji CBD është sot një nga produktet më të përfolura të mirëqenies. Nëse ndodh që jetoni në një vend ku është legalizuar, mund të keni përshtypjen se CBD duket se është kudo. Kompanitë e bukurisë dhe kujdesit të lëkurës ofrojnë CBD për fytyrën dhe trupin, vendet e kafesë ofrojnë latte CBD dhe të tjera Vaj CBD me shumicë përzierjet, Spa-të ofrojnë trajtime CBD për fytyrën. Dhe të gjithë duket se po konsumojnë nga gomat CBD te pijet CBD.

 

Por edhe pse vaji CBD është pothuajse kudo në botën e shëndetit dhe mirëqenies, shumë njerëz ende mendojnë se CBD është pak konfuze, veçanërisht kur përpiqen të kuptojnë se si ta përdorin atë në mënyrë korrekte dhe si të sigurohen që substanca që po blejnë është e ligjshme. Por le të vendosim të drejtën për këtë substancë që pothuajse ka veti magjike.

 

CBD është emri i shkurtër i kanabidiolit, është një përbërës kimik që gjendet në bimën Cannabis Sativa. Kjo substancë gjendet natyrshëm dhe përgjithësisht përdoret në formën e vajit për të bërë shumë produkte që shkaktojnë një ndjenjë relaksi dhe qetësie. Sidoqoftë, ndryshe nga kushëriri i tij, tetrahidrokanabinoli (THC), i cili është përbërësi kryesor aktiv në marijuanë, CBD nuk është psikoaktiv.

 

Vaji CBD nuk do t'ju bëjë të lartë

 

Jo, nuk do t'ju bëjë të lartë. Bima e kanabisit Sativa ka rreth 113 kanabinoide. Dy më të rëndësishmet janë CBD dhe THC. THC është substanca aktive e marihuanës, ajo që ju bën të ndiheni euforikë. Nga ana tjetër, CBD është pjesa jopsikoaktive e bimës, dhe kjo do të thotë se nuk do të keni ndonjë efekt të ngjashëm me euforinë dhe nuk do të ndiheni të ndryshuar ose të qetësuar në asnjë mënyrë.

 

Megjithatë, mund të ketë përjashtime nga kjo. Përafërsisht 5% e përdoruesve mund të kenë efekte anësore dhe të reagojnë në një mënyrë të pafavorshme ndaj CBD. Zakonisht, është i njëjti grup njerëzish që reagon në mënyrë të pafavorshme ndaj substancave si acetaminofeni ose ibuprofeni. Ajo që rekomandohet është që sa herë që merrni ndonjë shtesë të re, duke përfshirë vajin CBD, duhet ta bëni atë në mënyrë të sigurtë nën mbikëqyrje.

 

Diçka shumë e rëndësishme është të siguroheni që produkti që po blini të testohet nga laboratorë të palëve të treta për sigurimin e cilësisë. Ju duhet të dini se FDA nuk i rregullon produktet CBD, kështu që është e mundur që produkti që blini të jetë më pak i fuqishëm ose të përmbajë THC. Delta 8THC do t'ju bëjë të lartë dhe është federalisht i ligjshëm.

 

Vaji i kërpit.

 

Të gjithë ne ndoshta i kemi dëgjuar termat "kërp", "marihuanë" dhe "kanabis" të lidhura drejtpërdrejt me CBD. Por ajo që duhet të jemi të qartë është se bima Cannabis Sativa ka dy lloje kryesore: marihuana dhe kërpi. Ndërsa të dyja përmbajnë CBD, ka një përqindje shumë më të lartë të CBD në kërp, e cila në të njëjtën kohë ka një nivel shumë të ulët të THC (më pak se 0.3%). Sidoqoftë, kur dëgjojmë për vajin e kërpit, i referohet vajit që nxirret nga fara e kërpit. Vaji i kërpit nuk përmban asnjë kanabinoid. Vaji i kërpit, megjithatë, është plot me yndyrna të shëndetshme dhe përdoret shpesh në produktet e kujdesit të lëkurës, për shkak të përfitimeve të tij hidratuese.

Ndani këto artikuj dhe produkte me miqtë tuaj dhe fitoni 15% komisione për shitjet e produkteve tona CBD, Delta 8, HHC, THC-P dhe THC-0 që për herë të parë në histori, produktet që mund t'ju bëjnë të lartë mund të shiten ligjërisht online. Softueri ynë gjurmon cookies PËR JETË, kështu që sa herë që ju ose një mik ju porositni bërë 15% e porosisë totale. Regjistrimi është falas dhe kërkon 10 sekonda për të vendosur lidhjen tuaj. A ju paguan dispenzeria juaj 15% KËSHTJE KËSHTJE TË KASH për çdo person që sillni tek ai? Nëse jo, atëherë bashkohuni me Kolektivin e miqve të Perandorit të Kuq, ne kemi mbi 70 produkte nga të cilët mund të zgjidhni. Mesatarja e porosisë është 150 dollarë. Kliko këtu për t'u bashkuar falas! 

 

Programi Filial i Delta 8 THC | Kolektivi i Perandorit të Kuq

Cila është mënyra më e mirë për të marrë vajin CBD?

 

Kjo është diçka që varet vërtet nga ajo që dëshironi të merrni nga CBD dhe për çfarë po e merrni atë.

Për shembull, disa njerëz nuk duan ta marrin atë nga goja, kështu që ata do të zgjedhin CBD aktuale, në formën e një locioni ose kremi. Mund të aplikohet në lëkurë dhe të marrë lehtësim në muskuj, nyje dhe ligamente.

 

Ju gjithashtu mund të avulloni vaj CBD, i cili prodhon efektin më të shpejtë, por edhe më pak të qëndrueshëm. Efekti përmes avullimit do të arrihet në 10 minuta, por do të zhduket për rreth dy orë.

 

Nëse jeni në rregull me marrjen e vajit CBD nga goja, ju keni mundësinë tinctures dhe ushqimore. Ata duan pak më shumë për të punuar (më shumë se gjysmë ore), por efektet zgjasin katër ose pesë orë. Tinktura është e lëngshme dhe e vendosni nën gjuhë. Megjithatë, nëse nuk ju pëlqen shija, mund të zgjidhni një ushqim të tillë si çamçakëz, një kapsulë ose ndonjë produkt të pjekur si biskota ose brownies. Sido që të jetë, ju do të merrni përfitimet e mrekullueshme të CBD.

 

Tani mund të jeni të lartë ligjërisht në shumicën e shteteve. Nga Lifehacker