Cili është ndryshimi midis vajit CBD dhe vajit CBD me spektër të plotë?

 

 

Produktet e vajit CBD me spektër të plotë po rriten me shpejtësi në popullaritet për përfitimet shëndetësore që përfshijnë lehtësimin nga problemet e gjumit, dhimbjet, inflamacionet dhe ankthin. Ju mund të jeni të njohur me disa nga këto përdorime, megjithatë ekzistojnë dy lloje të dallueshme të produkteve CBD në Tregu CBD. Mësoni gjithçka që duhet të dini rreth izolimit CBD vs. spektër i plotë vaj CBD, duke përfshirë fuqinë e secilit, përdorimet e rekomanduara dhe mënyrën e vendosjes midis të dyjave.

ÇFARË ËSHTË CBD me SPEKTRIM I PLOTË?

Bima e kërpit ose kanabisit është shtëpia e qindra fitokimikave, të cilat përfshijnë kanabinoidë të tillë si terpenet dhe përbërje të tjera kimike. Vaji CBD me spektër të plotë i referohet produkteve që përmbajnë më shumë se vetëm përbërjen CBD, të tilla si molekulat e tjera bimore si acidet yndyrore, THC dhe terpenet mbeten të paprekura. Vaji CBD me spektër të plotë shpesh quhet vaj "e gjithë bimore" sepse përfshihet përbërja e plotë kimike e ekstraktit bimor.

ÇFARË ËSHTË CBD Isolate?

Izolimi CBD zakonisht etiketohet si "CBD i pastër" ose përkatësisht 99 deri në 100 përqind CBD. Siç mund ta keni supozuar nga emri, këto produkte janë rafinuar për të izoluar vetëm përbërjen CBD pa terpene ose kanabinoidë shtesë. Fuqia e saj CBD është normalisht më e lartë se spektri i plotë, që do të thotë se zakonisht rekomandohet një dozë më e vogël.

PËRDORIMI I VAJIT CBD me SPEKTRIM të PLOTË VS IZOLATIT CBD

Vaji CBD me spektër të plotë shpesh preferohet sesa gëlltitja e një izolimi CBD, sepse kërkimet tregojnë se terpenet dhe kanabinoidet ndodhin në natyrë së bashku dhe kur kombinohen ato ndërveprojnë në mënyra të dobishme. Kjo sinergji quhet efekti rrethues dhe besohet se i jep CBD një shtrirje më të gjerë për sa i përket përfitimeve shëndetësore.
Një studim kërkimor i përfunduar nga Ethan Russo, MD, ekzaminoi përfitimet e terpeneve në CBD me spektër të plotë, duke treguar rezultate premtuese për një sërë kushtesh. Për shembull, kombinimi i terpeneve kariofilen pinene dhe mirceni dhe ndihmon në lehtësimin e ankthit, ndërsa kombinimi i terpeneve limonen dhe kanabigerol (një kanabinoid më pak i njohur) tregon premtime në trajtimin e MRSA. Edhe terpenet limonene dhe të sinergizuara me CBD bëjnë një trajtim të fuqishëm kundër akneve. Ky hulumtim tregon se spektri i plotë CBD është më shumë një përvojë me të gjithë trupin.
Një tjetër studim hulumtues izraelit mbi fuqinë e Izoloni CBD kundrejt CBD me spektër të plotë tregoi se CBD me spektër të plotë ishte më i dobishëm në mjediset klinike për kushte të tilla si ankthi dhe inflamacioni. CBD e pastër rezultoi në një "përgjigje doze në formë zile", që do të thotë se, kur sasia e CBD tejkalonte një pikë të caktuar, ndikimi i saj mjekësor terapeutik u zvogëlua në mënyrë drastike.
Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë që izolimi CBD nuk është kurrë i dobishëm. Disa përdorues që janë veçanërisht të ndjeshëm ndaj THC i drejtohen izolimit CBD për të përfituar nga bima e kërpit pa asnjë nga efektet anësore psikoaktive të THC. Gjithashtu ata që janë të shqetësuar për testimin pozitiv për THC preferojnë izolimin CBD. Për më tepër, izolimet CBD gjithashtu lejojnë përdoruesit të regjistrojnë se sa CBD po marrin nga çdo dozë.

Vaj CBD me spektër të plotëA ËSHTË CBD I IZOLUAR APO SPEKTRIM I PLOTË CBD më i mirë?

Nëse ju zgjidhni Vaj CBD me spektër të plotë ose izolimi CBD, me shumë mundësi do të përjetoni përfitimet shëndetësore të bimës së kanabisit. Me më shumë studime në zhvillim, studiuesit po mësojnë më shumë çdo ditë për ndryshimin midis dy llojeve të produkteve CBD. Për më tepër, për ata që jetojnë në shtete ku CBD me spektër të plotë mbetet i padisponueshëm, CBD e pastër shpesh jep një zgjidhje ligjore dhe pozitive. Në fund të fundit, edhe pak CBD është e dobishme se asnjë CBD fare.

Perandori i Kuq CBD VAJ CBD SPEKTRIM I PLOTË

Red Emperor CBD ka cilësinë më të lartë Vaj CBD me spektër të plotë shitur në internet dhe testimi ynë i palës së tretë garanton që ju do të merrni sasinë e saktë të CBD.

 

Tani mund të jeni të lartë ligjërisht në shumicën e shteteve. Nga Lifehacker